Ekstraøving søndag 20 oktober

Sara hadde lyst til å prøve å programmere litt, så derfor tok vi (pappa og Sara) en ekstraøving der kun hun fikk prøve seg. Vanligvis jobber Sara med pit.

Hun hadde lyst til å løse huset ved å starte fra basen. Thomas og Sara har tidligere jobbet litt med den, og vi lagde en youtube video som vi la ut link til på en tidligere øving, men den ble kun testet fra midt på banen. Den gangen var poenget at den skulle virke uansett hvor du satt den opp, bare den sto ca 90 grader på veggen. For det var en touch-sensor som stoppet den mot veggen. I dag var målet å legge dette inn i en tur som startet helt fra basen.

Siden vi brukte Bluetooth til overføringen av programmene, var det veldig greit å gjøre denne oppgaven, for vi slapp å sette inn USB-ledningen hele tiden. I dag var roboten helt fulladet, så det gikk veldig bra. Å programmere huset gikk ganske greit, og vi fikk den til å virke ganske bra. Det er fortsatt litt forbedringspotensiale. Men det fikser vi senere.

For å teste ut noe nytt, la vi også inn en lyssensor for å se om vi fikk den til å stoppe når den kom til en svart strek. Det er veldig likt touch-sensor, så det tok ikke lang tid før det funket greit. Jippi!!! Det var morsomt å få det til!

Og helt til slutt testet vi ut gyrosensor. Vi kikket i hjelp-funksjonen til EV3-programmet, og fant en fin oppskrift på hvordan man svinger 90 grader med gyrosensoren. Vi satte opp programmet, og den svingte greit. Den endte ikke opp på nøyaktig 90 grader, men det skyldtes kanskje at det er litt slark i systemet enkelte steder.

Vi var nok i garasjen og øvde ca 4 timer.