Øving 11 – lørdag 19 oktober

I dag er det litt rim på jordene nedenfor øvingslokalet vårt, så det kan tyde på at vinteren er på vei.

Vinteren er på vei
Vinteren er på vei (morgenbilde 19 okt)

Sara og Therese er på svømmestevne på Langhus i dag, så det er bare gutta som er tilstede på hele øvingen fra 12-16. Nå er det bare tre helger igjen før finaledagen 9. november, så vi håper vi blir ferdig med alle oppdragene snart, slik at vi kan begynne å trene på selve kjøringen. Vi har ikke bestemt 100% hvem som skal kjøre på finaledagen, men vi har en viss peiling. Det blir sannsynligvis ikke Einar og Thomas, siden de skal fremføre forskningsoppgaven.

Siden den gamle pc’en vår tok kvelden forrige helg måtte vi bestille ny. Den fikk vi i går, og Lars har sittet med den i ganske mange timer. Han er ikke så glad i Windows 8 (for å si det mildt), men han skulle la det få en sjanse. Han oppdaterte til Windows 8.1, så vi får se om det fungerer. Hvis ikke må vi få tak i Windows 7, som er siste velfungerende operativsystem for pc.

Vi har i allefall fått lagt inn Legos EV3-program til i dag, og så tenkte vi å oppdatere firmware på brikken. Den har klaget på at den må oppdateres hver gang vi kobler den til, så det er på tide å få gjort det. Firmware-oppdateringen gjorde vi ved å gå på Verktøy-linjen, se bildet under. Det var ganske enkelt å gjøre det når vi først prøvde. Siden vi brukte 5 uker på å få det gjort, har vi lagt ut et bilde av det slik at andre også kan få litt hjelp til å gjøre det.

Oppdatere Firmware er ganske enkelt?
Oppdatere Firmware er ganske enkelt?

Siden vi var så godt i gang med oppdateringer og andre ting, tenkte vi å prøve oss på å få koblet til EV3-brikken ved hjelp av Bluetooth. Etter å ha prøvd flere ganger med den gamle NXT-brikken uten å lykkes, var jo spenningen stor på om det lot seg gjøre med den nye EV3-brikken. Og tro det eller ei! Det lot seg gjøre!!! Vi overfører nå programmene via Bluetooth! Vi fant ut av det ved å lese Hjelp i Mindstorms-programmet.

På øvingen terpet vi videre på hovedturen vår. Vi har planlagt å programmere turer i seks uker, og så øve i to uker på kjøringen, så vi får se hvordan det går med den planen.

Einar og Thomas skrev videre på oppgaven. Gutta har også jobbet litt med en animering som vi skal bruke under fremføringen. Vi får se hvordan den blir. Kanskje vi legger den ut på bloggen etter hvert.

Når det gjelder å kjøre med Bluetooth, var det en drøm. Det var utrolig greit å overføre programmene trådløst. Eneste ulempen var at det sannsynligvis gikk mer strøm. Vi hadde ikke ladet opp EV3-brikken til i dag, og den gikk tom i løpet av øvingen. Så nå skal vi huske på å lade etter hver eneste øving. Men uansett likte vi å bruke Bluetooth.