FLL på Lillestrøm

I dag var den store finaledagen vi har øvd til i hele høst.
Det startet med en rask biltur på ca 45 min fra Drøbak.

Vi har prøvd å presentere alle lagene med resultater i dette blogg-inlegget. Det vi i GeekinAround la merke til i år var at nivået i robotkjøringen har hevet seg veldig. Det er gledelig, og det gjør av vi i GeekinAround er nødt til å gjøre det enda bedre neste år.

Pitområdet
Pitområdet

Alle lagene stiller ut med en pit.

Anders' engler
Anders’ engler

Anders’ engler var overlegne i år (dessverre for oss), og de fortjente First Champions-prisen. Vi ønsker dem lykke til i Mo i Rana i Den Skandinaviske finalen!

Anders’ engler er fra Bråtejordet skole, og er med for andre gang i år.  De er åtte gutter, og veilederen heter selvsagt Anders. Vi merket at de hadde øvd mye siden sist vi møtte dem.

De fikk robotkonkurransens 1ste-pris, Forskerprisen og First Champion, dvs de gjorde rent bord i år. De hadde skandinavias 7ende beste runde i dag med 612 p, og det sier sitt. De hadde de fire beste poengscore’ene på Lillestrøm, og alle over 400p.

Siden vi i GeekinAround liker statistikk, har vi regnet ut gjennomsnittspoengene til alle lagene. Anders’ engler fikk høyeste gjennomsnittsscore på Lillestrøm, 390 p over 6 runder (vi har sensurert bort 3. kvalifiseringsrunde siden den var totalkatastrofe). Dersom vi inkluderer katastroferunden blir det 348 p over 7 runder.

Klossmajorene

Klossmajorene gjorde det bra i robotkonkurransen. De fikk fjerdeplass og 346 p, kun tre poeng bak oss på 349 p.

Klossmajorene gjorde det faktisk ganske bra totalt sett i robotkonkurransen. De hadde tredje høyeste gjennomsnittsscore på 286 p over 5 runder. Veldig bra!

Klossmajorene er 13 jenter og 11 gutter mellom 13 og 15 år. Laget er fra Bingsfoss ungdomsskole, dvs samme som De Legodariske.

De Legodariske
De Legodariske

De Legodariske er fra Bingsfoss ungdomskole og er 11 jenter og 12 gutter. De fikk 2dre-prisen i robotkonkurransen. Imponerende! De hadde høyeste score 380p, og nest høyeste 350p (begge høyere enn GeekinArounds bestenotering på 349p). De kjørte ganske bra jevnt over, og fikk i gjennomsnitt 275p på sine 7 runder, og det er 4de beste gjennomsnittsscore.

Utfra dette kan vi se at Bingsfoss ungdomsskole (Klossmajorene og De Legodariske) med så bra robotkjøring har gjort en imponerende konkurranse i år! Grattis med det! Håper dere kommer neste år også.

Raumerne
Raumerne

Raumerne er  5 jenter og 5 gutter på 11 år fra Smestad skole. De var med for første gang i år, og stakk av gårde med hele to priser første året! Det er veldig bra. De ble nominert til Championsprisen (fikk 3dje plass bak oss), og de ble nominert til Forskningsprisen. Utrolig bra til å være første gang de er med.

På robotbanen fikk de 9ende plass med 225p som bestenotering, og 169p i snitt over 3 runder. Neste år tipper jeg de kommer til å heve seg veldig i robotkonkurransen etter at de har fått varmet opp i år. Vi skal følge med på dem neste år!

GeekinAround
GeekinAround

Vi nådde dessverre ikke opp til finalen i robotkonkurransen i år, men fikk tredjeplass i robotkonkurransen med høyeste score på 349p, men i gjennomsnittsscore fikk vi nest høyest med 300p over 5 runder, dvs ganske jevn kjøring. Faktisk gikk det bedre på konkurransen enn på øving. Vi hadde ikke klart en full runde uten trøbbel før konkurransen, men under konkurransen fikk vi flere runder som var ganske bra. Vi ser nå at vi ikke hadde tatt nok oppgaver til å nå opp til høyeste nivå, men det skal vi ordne neste år. Da er gruppa vår ett år eldre. I år er vi 4 gutter og 4 jenter på 12 år.

Teknisk sett hevder vi oss fortsatt. Vi fikk Teknologiprisen i år, og det er tredje året på rad. Det er vi veldig fornøyd med. For oss har det blitt en vane å vinne teknisk, men vi føler at Anders’ engler og Robotix puster oss veldig i nakken nå.

I tillegg til å vinne Teknologiprisen fikk vi andreplass totalt sett og andreplass på Samarbeidsprisen.

Brain Geeks
Brain Geeks

Brain Geeks er en jente og 10 gutter på 14 år fra Allergot ungdomskole. De fikk høyeste score 141p, og snittscore på 112p over tre runder. De kom dessverre ikke til kvartfinale, men neste år er det nye muligheter.

SpaceTrashMonkeys
SpaceTrashMonkeys

SpaceTrashMonkeys ble nominert til Samarbeidsprisen og Markedsføringsprisen. De er 7 jenter og 15 gutter mellom 14 og 15 år fra Tæruddalen skole.

De fikk 5te plass i robotkonkurransen med høyeste score 237p. De hadde faktisk to runder med 237. I snitt fikk de 184p over fire runder. De er med for andre året.

Rosa Griser
Rosa Griser

Rosa Griser er 7 jenter og 12 gutter mellom 14 og 15 år fraTæruddalen skole. De er med for tredje gang i år. De fikk sjetteplass i robotkonkurransen med høyeste score 265p og snitt på 210p.

Lego Monkeys
Lego Monkeys

Lego Monkeys er 1 jente og 6 gutter mellom 14 og 15 år fra Allergot ungdomskole og har vært med siden 2013. De fikk 7. plass i robotkonkurransen med høyeste score 210p, og de ble nominert til markedsføringsprisen.

Grunnlovsligaen
Grunnlovsligaen

Grunnlovsligaen ble nominert til Markedsføringsprisen. De er 4 jenter og 8 gutter på 11 år fra Eidsvoll Verk Skole og er med for første gang i år.

De var nok litt uheldige med kjøringen sin, og fikk høyeste score 92p og snitt på 57p over 3 runder. Som dere ser av bildet hadde den en veldig fin Pit.

Robotix
Robotix

Robotix er fra Horten og har vært med i mange år. De er veteranene på Lillestrøm. De har vært Champions tre ganger, og har alt for mange pokaler til å ta dem med i Pit’en sin. De er tilknyttet KFUK/KFUM i Horten og er 3 jenter og 10 gutter mellom 12 og 16 år.

I år fikk de 7. plass i robotkonkurransen og hadde høyeste score 281p. I snitt hadde de 187p over fire runder. Roboten deres var imponerende i år. De ble nominert til Teknologiprisen sammen med GeekinAround og Anders’ engler. I tillegg ble de nominert til Forskningsprisen. Bra jobba med forskningen! De måtte på scenen for å fremføre i plenum, og vi fikk en lang presentasjon av avfallssystemet fra Vestfold som etter eget utsagn er best i landet i avfallssortering.

Kjellervolla
Kjellervolla

Kjellervolla var ikke tilstede i Pit’en da vi tok bilde, men de var tilstede under robotkonkurransen. Kjellervolla skole er med på FLL for første gang i år, og rakk ikke å lage pitutstilling.

De fikk 10. plass i robotkonkurransen og høyeste score 216p. I snitt fikk de 187p over tre runder.

Vollen Technology
Vollen Technology

Vollen Technology er fra Vollen i Asker. De fikk 8. plass i Robotkonkurransen, og kvalifiserte seg dermed til Kvartfinale. Høyeste score var 241p, og i snitt hadde de 168p over fire runder. Det er 1p lavere snittscore enn Raumerne!

Vi ble godt kjent med Vollen Technology. Det var morsomt å bli kjent med dem. Håper vi treffer dem igjen neste år. De var opprinnelig to lag fra samme skole, men de slo seg sammen til ett. Det er derfor de har to farger på skjortene sine.