Robotkonkurransen

Robotkonkurransen var sammen med teknisk og promotering vår hovedsatsning i år. Vi har forsåvidt alltid satset mest på robotkjøringen i alle år, men årets innsats var den beste hittil.

Etter vår egen mening gikk kjøringen ikke så veldig bra, men det holdt til førstepris i robotkonkurransen allikevel, og det holder for oss.

Gutta står klare før første runde

I aller første runde kjørte vi veldig dårlig, og fikk bare 63 poeng og 11. plass. Vi kjørte denne runden mot Robotix fra KFUK/KFUM Horten. De hadde også store problemer og fikk dårlig poengsum. Dessverre klarte de ikke å få justert inn sin robot, og klarte ikke å kvalifisere seg til Kvartfinale i år. Veldig surt siden de vant robotkonkurransen i fjor.

Axel og Callum står klare før første runde, sammen med Robotix fra Horten
Axel og Callum før første kvalik-runde, sammen med Robotix fra Horten

Etter første runden fikk vi gjort noen småjusteringer, og i andre runde gikk det litt bedre. 128 poeng og 7. plass. Ikke helt fornøyd med dette heller, men i hvertfall bedre enn forrige runde. Denne runden var mot TIP Kjeller fra Kjeller Skole.

Rett før andre runde, som var mot TIP Kjeller

Tredje runde gikk enda litt bedre med 176 poeng, og 4. plass i den runden.
Denne runden kjørte vi mot Rosa Griser fra Tæruddalen Skole.

Totalt etter de tre første rundene endte vi på 5. plass totalt, og var dermed kvalifisert til Kvartfinalen. Vi var veldig glade for dette, for ingen av de innledende rundene våre var særlig gode. Men det viktigste er selvsagt å komme videre.

Kvartfinalen gikk ikke så aller verst med 172 poeng, dvs litt tilbake fra forrige runde. Dette ga oss tredjeplassen sammenlagt i kvartfinalen, og dermed gikk vi videre til semifinale!

Yess! Vi gikk videre til semifinalen!

Da var det klart for semifinale og spenningen var stor. Tidligere har vi ikke klart å kvalifisere oss til finale, og siden årets mål var å vinne robotkonkurransen var det nødvendig å komme videre fra semien!

Endelig fikk vi til en noenlunde god runde, og spennigen var derfor stor når resultatene ble publisert på tavla. Vi gikk videre! Vår til nå beste runde, og deilig å få til en bra runde etter all øvingen i ukene før. Vi fikk 270 poeng og andreplassen i semifinalen.

Jubelen står i taket når vi blir kvalifisert til finalen!

Resultattavla etter semifinalen

Finalen gikk rett etter semifinalen, og spennengen var selvsagt veldig stor. Vi skulle kjøre mot «Lindeberg shaemener?», og de hadde hatt noen bra runder tidligere. Deres poeng hadde vært 93 i 1. runde, 250 i 2. runde og 118 i 3. runde, så litt varierende resultater for dem også. I kvartfinalen fikk de 203 poeng, og semifinalen fikk de 325, som var deres klart beste runde til da.

I finalen blir det (heldigvis for oss) kjørt to runder, og Lindeberg Shaemener? fikk 233 poeng i første finalerunde, mens GeekinAround fikk kun 118. Nå var vi sikre på at løpet var kjørt, og at vi skulle få andreplassen i år, men det var vi fornøyde med alt tatt i betraktning. I andre finalerunde er vi ikke helt sikre på hva som skjedde med Lindeberg shaemener?, men vi fikk i allefall en noenlunde bra runde så vi hadde et ørlite håp. Da resultatene ble publisert kan du trygt si at vi ble overrasket. Vi hadde vunnet! Utrolig, men sant. Totalsummen etter de to finalerundene var 366 til GeekinAround og 339 til Lindeberg shaemener?. Skjønneruhvajegmener? Ikke rart vi var overrasket. Lindeberg hadde kjørt 106 poeng i siste runde, men vi hadde 248 poeng, og totalt vant vi. Nesten så vi syntes synd på motstanderen, men det var ikke så lenge det varte. Vi hadde jo øvd ganske mye for dette, så vi synes det var fortjent.

Førstepris i robotkonkurransen

Så overrasket var vi over å vinne, at vi ikke sto klare med kameraene for å ta bilde av seiersbrølet, så dessverre kan vi bare vise pokalen. Men jeg lover at vi var superglade!!!