Øving 12 – onsdag 23 oktober

Vi var ikke helt fulltallige i dag, men vi fikk gjort ganske mye etter hvert allikevel.

Thomas fikk skrevet mye på teorioppgaven sammen med Philip. Og vi tror vi er godt over halvveis nå. Det blir også spennende med teknisk presentasjon. Vi tror Callum blir den utvalgte for å fremføre den. I år skal vi prøve å forberede oss bedre til den. Vi har tatt det helt på sparket tidligere år.

Vi hadde bygget om roboten en del i helgen, så vi måtte justere inn noen programmer, og derfor gikk mye tid bort til det i starten. Når først roboten var bygget om ferdig, med noe ekstra ombygginger i bakparten, var det bare å komme i gang igjen, men da var det bare 20 minutter igjen av de opprinnelige 2 timene som var planlagt.

Noen måtte dra hjem etter hvert, men de fleste var der til kl 2030. Grunnen til at vi bygget om litt var at det nye kulebakhjulet på EV3-roboten var satt på slik at roboten sto litt på skrå. Vi senket bakhjulet litt, slik at den sto rett. Dermed ble gyrosensoren stående rett. Vi vet ikke om det har noe å si, men vi tror i alle fall ikke at det er en ulempe at den står rett.

Vi har noen hemmelige planer med gyroen. Av konkurransemessige årsaker kan vi ikke røpe for mye nå, men vi skal prøve å få tatt en video av det senere, og legge ut på youtube. Vi linker den selvsagt opp her også.

Det vi har gjort til nå synes vi er veldig bra, men vi har nok en del igjen av banen for å få full pott. I år syntes vi banen så veldig grei ut når vi fikk den, men nå som vi har blitt bedre kjent med den, må vi innrømme at det er enkelte utfordringer med den. For eksempel er snora til flyet litt i veien i enkelte tilfeller. Vi har problemer med hindrene med den roboten vi har tenkt til å kjøre med. Vi har tidligere vist at vi klarer å kjøre over alle hindrene ganske lett, men ulempen med det vi viste er at den roboten vi kjørte med der ikke er den vi skal bruke på turneringen. Det er vanskelig å kombinere en robot som går både på banen og over hindrene. Men vi tror i alle fall vi skal greie å komme til sluttpunktet selv om vi ikke har programmert det inn enda.

Dette blir spennende! Vi ser frem til å komme til Lillestrøm.

Forrige gang var vi veldig stolte av at vi fikk til å kjøre med Bluetooth. Men i dag fikk vi det ikke til. Det var veldig surt! Det var jo så bra å bruke Bluetooth, men nå måtte vi tilbake til USB-ledningen. Vi vurderer å kjøpe trådløs sender, men vi får se. Dersom noen har erfaringer fra Bluetooth eller trådløst hadde det vært morsomt å høre fra dere i bloggen her!